Sewing

Butterfly Belladone dress

Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone

Op Twitter en Instagram konden jullie al een glimp opvangen van mijn nieuwste jurk. Ik denk dat ik nog nooit een kledingstuk zo vaak gedeeld heb via sociale media voordat het af was. Ik ben er dan ook heel erg trots op. 

//Maybe you’ve spotted the making of this dress on Twitter and Instagram. I’m pretty sure this is the dress I shared the most in progress pictures of, but it’s so lovely!

Stof // Fabric

Ik vond deze super mooie stof in de webshop Ella & Basil. Het is een katoentje uit de collectie Nature Studies 2 van Robert Kaufman. Als je wat wil hebben zou ik je haasten want ik krijg super veel vragen over deze super mooie stof.

If found this beautifull fabric in the webshop Ella & Basil. It’s a cotton from the Nature Studies 2 collection by Robert Kaufman. I get a ton of questions about this fabric, so if you want buy some you should hurry up!

Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone, no center back seam

Patroon // Pattern

Ik gebruikt (voor de tweede keer het Belladonne dress patroon van de Franse Deer & Doe. Het blijft zo’n zalig patroon!

Ps, Ik maakte aan handleiding over hoe je een Belladone jurk kan maken zonder rits op de rug, het basis principe is natuurlijk toepasbaar op elke jurk.

// I used the Belladonne dress pattern from Deer & Doe (for the second time). I can’t stop loving it!

Ps, I made a tutorial about removing the center back seam from the Belladone dress, and any other dress in fact.

Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone

Pasvorm // Fit

Aangezien ik een lange ben past het voor mij nooit in die richting, maar qua omtrek past het vrij goed. Ik heb 2 cm uit de rug gehaald omdat ik het graag iets strakker wou, maar zonder zat het ook al goed.

// Since I’m pretty tal patterns are always too short on me. So yeah, let’s not think about that now. The overal fit is pretty good, I did took 2 cm out of the back for a more fitted look, but is wasn’t absolutely nessesary.

Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone

Can you spot on which side the invisible zip is?

Aanpassingen // Adjustments

De vorige keer had ik besloten om een tweede jurk iets strakker te maken en het bovenstuk te verlengen. Ik haalde 2 cm weg uit te rug en ik maakte het bovenstuk 2 cm langer. Ik heb ook de rits van de midden rug naar de zijnaad verplaats. Omdat mijn nek een beetje gaapte heb ik op het patroon aan de schouders 0,5 cm weggehaald aan de nek, zowel voor als achter, dat op 0 uitloop aan de schouders. Een volgende keer zou ik vanvoor nog 0,5 extra weghalen.

Bij het patroon staan de borstnepen vrij hoog, het paste mooi de vorige keer maar toch wou ik ze liever iets lager. Ik heb ze was naar beneden gezet, maar achteraf gezien, veel verschil maakt dit niet dus ja, een beetje moeite voor niks.

// To make the dress fit perfectly I did some adjustments, I took out 2 cm of the back and made the bodice 2 cm longer. The waist band rests perfectly in my waist now. As usual I inserted the zipper in the side seam. Since the neckline was a bit too big I made 0,5 cm smaller on both the back and front bodice. Next I should make it even smaller by taking out 0,5 cm only in the front.

On the dress the bust darts are pretty high up so I decided to lower them. It dit fit very nice even with the higher darts so, actually, I would bother lowering them.

Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone

I’m very proud of my matching seamlines

Nieuwe techniek? New technique

Ik heb voor de eerste keer mij geconcentreerd om patronen mooi door te laten lopen. Ik besliste dit iets te laat dus ik heb het niet overal gedaan. Waar ik het gedaan heb ben ik heel erg blij met het resultaat!

// For the first time I did some pattern matching! To be honest, for the fist time I machted something different then stripes. I cutted out a few pieces before I decided to match them, so not everything is matchy-matchy but there are some parts I’m very proud of!

belladone dress, robe belladone, Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, no center back seam

The Feel

Deze jurk is gewoon geweldig! Helemaal perfect voor de lente! Ik word helemaal blij van deze te dragen

// This dress is just amazing! It’s perfect for spring! Just by looking at it I get really happy!

Ps, jullie mogen binnenkort een handleiding verwachten om een Belladone jurk te maken zonder rits in de rug. De handleiding is er!

// Btw, I’m working on a turorial so you too can get this pretty dress without a center back zip. The tutorial is here!

Belladone, dress, jurk, butterfly, Robert Kaufman, nature studies, Deer & Doe, butterfly, belladone dress, robe belladone

Geef een reactie