Fabrics, haberdashery and tools

Stashbusting March

Stashbusting, 3 out 1 in

Maart is al eventjes voorbij, en ik moet zeggen het was een lastige maand!

//Mach is allready a while behind us but I still need to share my stashbusting progress. I must tell you in all honesty, march was hard! Very hard.

out

Laten we beginnen met de stoffen die buiten zijn gegaan. Allez, stof, ik heb 1 project afgewerkt een tafelbeschermer voor ons tuinstel. Kwestie van er op tijd aan te beginnen ;). Daarnaast heb ik weer een grote zak met (rest)-stoffen weggegeven die ook als 1 telt. -2

//Let’s start with the fabrics that’s out. Or should I say the fabric, that’s right I only used one last month and a gave a bag of fabric (scraps) away. That also counts as 1. -2

stashbusting, 3 out 1 in

In

Deze maand zijn er 4 nieuwe stoffen bijgekomen. 2 stoffen kocht ik op het stoffenspektakel in Hasselt. Daar hebben ze een stand met super mooie stand met tricot die in Antwerpen er niet staat. Heel erg jammer, maar dat gezegd zijnde, de mooie bloemen tricot is ondertussen in een jurk gegoten. Binnenkort komt ie online, met foto’s waarop mijn haar heel vreemd is, wat medicatie niet kan doen met je haar zo blijkt. De wereldkaart stof had ik gekocht voor de “Sew Dolly Clackett”-Sewalong maar door ziek te zijn ligt die stof hier nog onaangeroerd. Ik heb de Sewalong aan mij voorbij laten gaan. Ik denk dat ik de stof nu ga gebruiken om koffertjes van te maken. De groene stof met vlindertjes heb ik al maanden geleden besteld maar is nu pas aangekomen. En met maanden geleden bedoel ik november. De winkel moest wachten op een nieuwe lading in die was begin maart binnen gekomen. Als je me volgt op Twitter weet je dat deze stof ondertussen ook een jurk is geworden. De oranje bolletjes stof, de perfecte oranje bolletjesstof. Ik kon er gewoon niet aan weerstaan. Zo schoon! En rarara, wat ik ervan ga maken, oh nee, toch geen jurk!? Oh jawel, en dat is het volgende dat op mijn to sew lijst staat. Als je me volgt op Instagram weet je ook al welk patroon ik ga gebruiken.  +4

// I added 4 fabrics to my stash this month. I bought the map to use for the ‘Sew Dolly Claket’ Sewalong . Unfortuanally I didn’t make the deadline. Being Ill is a *****. The flowery fabric is a lovely stable knit fabric, by now it’s a pretty Renfrew dress in fact, I’m wearing it while writing this post, hihi. The green fabric with butterflies is one I ordered a while back, a long while back, in november to be exact. I had to wait for a long time before they shop had it back in stock again. It is super pretty and I turned it into, *trrrrr* a dress! If you follow me on Twitter you might saw the snaek peek. The polka dot fabric is one of those fabrics I was searching for, wel euhm, I was searching for a perfect shade of orange polka dots forever and now I finally found it! On Instragram I showed you the pattern I’ll be using for it. ummer sweater. +4

Verdict

Aan het einde van februari had ik nog 1 eenzaam stofje dat 2 vrienden zocht. Ik mocht deze maand dus eigenlijk maar 1 stofje kopen. Ik ga dus zwaar in de uitzonderingen moeten gaan. 3 van mijn 4 wildcards gaan hiermee op. Maar, om mezelf een beetje goed te praten, 2 van de 4 stoffen zijn ondertussen gebruikt.

// At the end of february I had one lonely fabric left, and in march I gave it two friends. I could buy 1 fabric and I had to use 3 wildcards, 3! I only have one left for 9 months now! We’ll see how april works out.

stashbusting fabric 3 out 1 in

Hoe lukt het bij jou? Ik ben benieuwd! Als je er een blogpost over hebt geschreven, laat zeker een link achter bij de reacties.

// How is stashbusting working out for you? I’m very curious! If you wrote a blogpost about it, please leave a link in the comments.

Vorige berichten // Previous posts

Geef een reactie