Sewing

Flowery spring dress

Burdastyle, sewing vintage modern, cap sleeve dress, elisabeth gathered waist dress, dress, jurk, kleedje, bloemen, flowered, spring, lente

Vorig jaar maakt ik een leuke jurk met dit patroon het smaakte toen al naar meer, maar nu is er eindelijk een tweede jurk.

//Last year I made a dress using this pattern. It’s a simple jet great pattern, so a second dress had to be made.

Stof // Fabric

De stof bracht ik mee naar huis van de swap op de blogmeet in januari. Hopelijk is de vorige eigenaar blij met het resultaat. Het is een linnen stof. Omdat ik nogal “een witte” (alias melkfles) ben heb ik even getwijfeld om de stof met thee te kleuren. Na lang twijfelen besloot ik een staaltje te kleuren. Ik ben super blij dat ik dit gedaan heb. Het resultaat was niet echt zoals ik verwacht had. Maar omdat de stof -mede door de kleur- nogal veel door laat heeft ze een volledige voering gekregen. Het is in super zachte witte katoen. Het voelt nu echt alsof ik mijn favoriete pyjama aan heb! De voering kocht is bij Stoffenverkoop in Kapellen.

// I adopted this lovely piece of fabric during the swap at the blogmeet in January. -I really hope the previous owner likes the result.- I’ts a really pretty fabric. Since I’m pretty pale I doubted to dye it with tea. But I dyed a sample, and it didn’t look as pretty as I thought it would be. I’m super happy I took a sample. I’m pretty impulsive. When I dye fabric my mind does this ” Should I take a sample? Nah, it will turn out great”. Luckely I didn’t listen this time. Since the linen fabric is pretty sheer I lined it with super soft white cotton. It feels like wearing my pj’s all day long! Who wouldn’t want that? I bought the lining at Stoffenverkoop in Kapellen.

Burdastyle, sewing vintage modern, cap sleeve dress, elisabeth gathered waist dress, dress, jurk, kleedje, bloemen, flowered, spring, lente

Patroon // Pattern

Ik gebruikte het Elisabeth Gathered waist dress patroon van het Burdastyle boek ‘Sewing Vintage Modern‘. Maar je kan een ook gelijkaardig patroon downloaden of als je de Burda van 02/2011 in je bezit hebt. Daar staat het ook in, misschien hebben ze dit in je bib of je kan eens rondvragen bij anderen die naaien.

// I used the Elisabeth Gathered waist dress pattern from the Burdastyle book ‘Sewing Vintage Modern‘. But you can also download a similar pattern from their website or you can find the pattern in Burda magazine 02/2011. If you don’t own it, maybe you can get it at your local library or ask your sewing friends.

Burdastyle, sewing vintage modern, cap sleeve dress, elisabeth gathered waist dress, dress, jurk, kleedje, bloemen, flowered, spring, lente

Pasvorm // Fit

Aangezien de rok eigenlijk een grote rechthoek is valt daar niet heel veel over de te zeggen. Over het bovenstuk daarintegen, daar valt ietsje meer over te zeggen. Zoals jullie op de foto kunnen zien is het een klein beetje te groot. Wanneer ik het de volgende keer maak ga ik 1 cm afnemen van het patroon aan middenvoor en middenachter. Dan zou het perfect moeten passen. Nu ga ik mijn zijnaden, inclusief rits bleigh, terug losmaken en het op die manier aanpassen. 

// Since the skirt is a gathered one I can’t say much about that. But I can tell something about the top. It’s a tad bit to big for me. I added the pattern for next time. I cut off one centimeter from the center back and front. That should do the trick. For this dress I’ll be taking in the side seams. And yes that means unpicked the zip. Everybody’s favorite, ughr

Aanpassingen // Adjustments

In het boek heeft de jurk een rechthoekig en erg hoge hals. Ik heb de hals een paar centimeter naar beneden gehaald. De hoeken zijn ondertussen ook verdwenen, en de ronde hals was geboren. 

Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik absoluut geen fan van midden achter rits. Ook deze keer werd de rits naar de zijnaad verplaats. 

Meestal voeg ik ook zakken in de zijnaad toe, maar deze keer heb ik het niet gedaan. Ik had schik dat de rok dan te smal ging worden. Erg jammer, maar ik had niet meer stof. 

// I used the pattern form the the book and in there the dress has a square and very high neckline. So I lowered the neckline a few centimeters and turned the square neck into a round one.

As you all know I’m not a fan of center back zips. So as usual I putted the zip in the side seam.

If I have enough fabric I added in-seam pockets, but sometimes it just isn’t ment to be. I was scared that the skirt would be to narrow if I added them.

Burdastyle, sewing vintage modern, cap sleeve dress, elisabeth gathered waist dress, dress, jurk, kleedje, bloemen, flowered, spring, lente

The Feel

Dit is weer zo’n jurk waar ik liefst van alles in zou gaan slapen. Zo tof is ‘m! Alleen heb ik op dit moment 1 probleempje. Granaatappel en deze jurk zijn geen best vrienden. Na 1x dragen zit er al een dikke vlek in. Maar mijn mama gaat haar best doen om het eruit te krijgen. Ik duim super hard dat het lukt! Duim jij mee?

// This is one of these dresses that I would wear to bed if I could. It’s super comfy and pretty! Who wouldn’t want to wear something like that 24/7? But there is one problem, while wearing the dress for the first time a pomegranate and my dress decided to get a little to personal. Now my dress has a massive stain! It’s so typically me! But my mom took the dress home and hopefully she can get it out. I really hope it will work out. Go-go-go mummy power! 

Click here

Geef een reactie