Fabrics, haberdashery and tools

Stashbusting February

stashbusting 3 out 1 in

Februari is voorbij. Tijd voor een stand van zaken. 
//February is over. Are you curious about my stashbusting progress?

out

Laten we beginnen met de stoffen die buiten zijn gegaan. Eentje mist, het was een blauwe denim die ondertussen biais is. 
//Let’s start with the fabrics that’s out. I forgot to take a picture from one. It was a blue denim I turned into bias tape. 

stashbusting 3 out 1 in

Deze stapel stof heb ik weggegeven voor verjaardagskado’tjes en swaps.
//I used this pile to give away  and use for swaps.

stashbusting 3 out 1 in

Deze stof zullen jullie herkennen van de give away.
// You will recognize this fabric from the give away I hosted a few weeks ago. 
Stashbusting, 3 out 1 inHet groene polka dot stofje heb ik ook weggegeven. Van de blauwe heb ik deze jurk gemaakt.
// I gave away the green polka dot fabric, the blue one is a dress now. 

In

stashbusting 3 out 1 in

Deze maand zijn er 4 nieuwe stoffen bijgekomen. Ik kocht de roze fleece voor het dekentje dat mijn nichtje bestelde. De paarse hartjes heb ik met pijn in het hart gekocht. Vorige maand heb ik ook al paarse hartjes gekocht. Iets later bleek dat ik te weinig van die stof gekocht had. Ik heb lang gezocht om dezelfde stof te vinden iets dichter bij huis. De vorige heb ik uit Amerika laten komen omdat ik ze niet vond. De tweede poging was weer geen succes dus besloot ik gelijkaardige hartjes te kopen. Ik zal de andere ook wel kunnen gebruiken maar het blijft toch jammer. De groene hartjes zijn voor mezelf. Daar ga ik de wikkeljurk mee maken uit het boek Homemade, met een aantal aanpassingen, het patroon is al uitgetekend en aangepast. De onderste stof ga ik gebruiken voor een licht zomer trui’tje te maken met het Renfrew patroon. +4
// I added 4 fabrics to my stash this month. The pink fleece is for the blankie my niece ordered. The purple fabris is another story. I didn’t want to buy it but I bought too few yardage from the one I bought last month. And since I bought it in the US and (again) I couldn’t find the same one closer to home I decided to buy this one. The hearts are smaller but it will still be pretty. The green hearts are for me. I’ll be making the wrap dress from the book  Homemade. I adjusted the pattern (you know me don’t you) and traced. The ochre will be a light summer sweater. I’ll be using the  Renfrew pattern. +4

Verdict

Aan het einde van januari mocht ik nog 1 stofje kopen. Ik heb 1 stof gebruikt voor mijn bollen jurk, ik heb eentje omgezet in biais en ik heb er 7 weg gegeven. Dat maakt dat ik er nog 4 mocht kopen zonder de uitzonderingen te gebruiken. Ik ben heel blij dat ik deze maand geen uitzonderingen heb gebruikt. Hopelijk terug hetzelfde in maart.
// At the end of january I could buy one more fabric. I used the polka dot fabric for my dress, I gave 7 fabrics away and I turned one into bias tape. So I could buy 4 fabrics. And that’s perfect since I have 4 new fabrics. That was a close call! I didn’t need to use any of the exceptions. I hope March will give me the same verdict.
stashbusting fabric 3 out 1 in
Hoe lukt het bij jou? Ik ben benieuwd! Als je er een blogpost over hebt geschreven, laat zeker een link achter bij de reacties.
// How is stashbusting working out for you? I’m very curious! If you wrote a blogpost about it, leave a link in the comments!

Vorige berichten // Previous posts

15 reacties

Geef een reactie