Fabrics, haberdashery and tools

In March I'll make…

Pavot
Een Pavot! Deze mooierd kreeg 1 stem meer dan Jasmine. Het bleef dus spannend tot op het laatste moment!
// A Pavot! This beauty ended in first place, only one vote away from Jasmine. A close call!

Heel erg bedankt om mij te helpen kiezen! Na 123 stemmen werd het de vest. 123(!) dat zijn kei veel stemmen! Veel meer dan vest zal het ook niet worden aangezien maart en misschien ook nog een stukje april de make-over maand gaat worden van mijn naaikamer. Alles terug inpakken, kasten verhuizen, nieuwe spullen kopen,… maar daarover later mee. Ik had op Facebook gevraagd of jullie graag het proces wilde volgen en daar kwamen enthousiaste reacties op. Leuk! ps, ik ben verhuisd, als je mijn nieuwe pagina nog niet geliked hebt, waar wacht je nog op? 
Maar nu terug naar de vest. Ik ga deze maken in een kortere versie, dat lijkt me iets beter voor de lente. De stof gaat dit mooie ribflueel worden. Ik heb het al heel lang geleden gekocht. Echt heeeeeeel lang geleden. Het is een stofje dat ik van mijn mama kreeg tijdens mijn eerste trip naar de stoffenmarkt in Maastricht toen ik net kon naaien. En dat “leren naaien” is al zo’n 7 jaar geleden. Over leren naaien gesproken. Komende vrijdag komt het eerste Start-to-Sew filmpje online! Ps, die biais is toch echt super mooi. 
stof, fabric, biais
// Thank you so much for helping me to choose my project for march. 123 people voted! That’s a ton! Sadly I’m pretty sure this vest will be my only make this month. But it’s for a good reason, I’ll be giving my sewing room a make over! *Yay* It will be a lot of working, packing everything moving my furniture out, moving the new one in. I’ve been planning it for months now, and finally I made some decisions. I asked over on my Facebook page if you would like to get a peek into the process and there were some very enthusiastic responses.  So more on that later. Btw, I moved to a new page, so if you didn’t like this one just jet, pop on over and give it a thumbs up!
// Now let’s get back to the vest. I’ll be making it a little shorter, since it’s a spring coat, but I’ll have to make sure it will still cover up my back while cycling. Fellow car-less people will understand. And I’ll be making it form this corduroy I own for a very long time, a very-very-very long time. Actually it’s a fabric I got from my Mom when we went fabric shopping in Maastricht when I just started out sewing, about 7 year ago. That’s avery long time ago, and I must admit, I still have one other fabric that found it’s way into my home from that same trip. Now I’m on the subject, next friday my first Start-to-Sew will be online *yay*. Btw, don’t you love the bias tape I’ll be using? 

14 reacties

Geef een reactie