Sewing

Curtain Anna Dress

Anna dress, By hand London, curtain, gordijn, jurk, dress

Ik heb een tijdje als jobstudent gewerkt de leuke tweedehandswinkel T2. Het is al een hele tijd geleden maar ik heb toen veel leuke gordijnen gekocht (loon? welke loon?) met het idee om deze ooit in een kledingstuk om te toveren. De eerste gordijn heeft eraan moeten geloven.
//A few years ago I had a student job in the lovely secondhand store T2.  I bought a lot of lovely curtains there (bye-bye money), and it was about time I turned them into some clothes. 

Anna dress, By hand London, curtain, gordijn, jurk, dress

Stof // Fabric

De stof is een gordijn die ik kocht in T2. Ik ben er al even niet meer geweest dus ik weet niet of ze er nu nog verkopen. Het is een canvas-achtige stof, niet heel soepel, maar voldoende soepel voor een simpele jurk of rok. Ik heb nog een hele hoop andere gordijnen klaarliggen. Toch heerlijk om alles op 1 plek te hebben liggen. Een jaar nadat ik verhuisd ben kan ik er nog steeds niet van over hihi.
// I bought this curtion at T2. I haven’t been there for a while so I have no idea if they still sell those lovely curtains. The fabric of the curtain has a canvas feel to it. It’s pretty thick, but it’s still flowy enough to make a dress or a skirt out of it. I’ve got a lot more curtains waiting for their transformation! I shouldn’t have worked there, I pretty sure I spended most of my wage at those curtains.

Anna dress, By hand London, curtain, gordijn, jurk, dress

Anna dress, By hand London, curtain, gordijn, jurk, dress

Patroon // Pattern

Ik gebruikte Anna Dress patroon van By hand London. Ik heb lang getwijfeld over dit patroon. De plooitjes onder de borst gaven me mijn twijfels, zouden mijn borsten er niet gewoon verfrommeld uit gaan zien? Ik zag zoveel mooie versies dat ik het uiteindelijk het kocht.
En toen begon ik aan de jurk, ergens in december. Ik had het bovenstuk gemaakt, ik paste het, en dacht, “ai-ai-ai, verfrommelde borsten!” en mijn hersenen zeiden “Told you so”. Ach ja, dat project even aan de kant en dan maar iets anders (dat ook nog niet af is, maar dat verhaal komt later wel). Een paar weken later nam ik het terug vast en een paar uur later was het klaar. Eerst wist ik niet zo goed wat ik ervan moest vinden. Ik vond dat het een beetje te veel “Gordijn” schreeuwde. Maar ondertussen vind ik het een geweldige jurk, een heel schoon gordijntje.
// I used the Anna Dress pattern by By hand London I’ve been doubting for a very long time wether I should buy it or not. Something about the bust pleats made my doubt, wrinkled boobies? Nobody likes that. And I was affraid that it would be the outcome of this pattern on me. But after spotting so many great Anna dresses I bought it.
After again a big period of doubting which fabric I should use I chose this pretty curtain. Once I finished the bodice I tried it on and, what did I get? Wrinkled boobies!  If that wasn’t enough my brain gave me a message “Told you so”, well thanks brain! So well, that project had to wait a while before I felt like completing it. When it finally was done my wrinkled boobies weren’t that wrinkled anymore. Instead of that I got another problem, the dress screamed “Curtain” all the time. Well it used to be a curtain so onto a certain level it’s true, but still, I wanted it to scream “Dress” and be very proud of it. After giving the curtain some time, it’s screaming “Dress” now, lucky me!

Anna dress, By hand London, curtain, gordijn, jurk, dress

Aanpassingen // Adjustments

Ik ben geen fan van ritsen in de middenrug. Ik vind het leuk als mijn patroon door loopt, en met een rits daar midden in is probeer ik altijd te vermijden. Daarom heb ik de rist naar de zijnaad verplaats. Zeker met zo’n print als deze is het geen luxe om de rits te verplaatsen.
Om zo weinig mogelijk “littekens” op mijn rok te maken heb ik de pandenrok vervangen door een rimpelrok. Ik heb lang getwijfeld om zakken in de zijnaad toe te voegen, maar dat werd dan weer een extra litteken. Ookal zijn zakken zalig, deze keer eens een jurk zonder.
Het topjes was nu iets te kort voor mij. Het valt best mee als ik het draag, maar het had gerust 2cm langer mogen zijn. De volgende keer ga ik dat ook doen of voeg ik een tailleband toe.
De rug van de jurk is ook wat te breed. Ik ben lang getwijfeld om ‘m aan te passen of een elastiek in de taille te naaien, maar ik laat het zo. Een elastiek toevoegen aan een stugge stof gaat weinig effect hebben. En een naad in het midden maken om de rug te versmallen is een beetje stom aangezien ik de rits naar de zijnaad verplaats heb net om die naad te vermijden. Ik laat het zo, met een riem erop valt het haast niet op. Bij een volgende jurk ga ik de rug met een centimeter of 6 versmallen, jep zoveel.
// I don’t like zippers in the center back so I put mine in the side seam. I love it when the pattern continues but with a zipper it’s hard to match it up perfectly. With a big bold pattern like this it isn’t too hard to make the print match, but since it is a curtain I didn’t have a lot of fabric to work with. 
I wanted as few “scars” as possible on this dress. That’s why I used a tied skirt instead of the panel skirt. I’ve doubted a bit about adding pocked, because pockets are cool (and so are bow ties). But, it would give some extra scars, so I didn’t add them. 
The bodice is a little to short for me, next time I’l add a few centimeters and It will be perfect, or I’ll add a waistband. 
The back is way too big on my. When I make it again I’ll take out at least 6 centimeters. Is my back really strange? I don’t know. I doubted about taking this dress in, but what would have been the point of putting the zipper in the side seam to prevent scarring and then make a big slash in the center back? Well, I’ll just wear a dress that’s a bit too big, luckily a belt is a lifesaver in this situation. 
Next to that I really like the pattern, it’s super easy to make, and it looks pretty!

Anna dress, By hand London, curtain, gordijn, jurk, dress

Anna dress, By hand London, curtain, gordijn, jurk, dress

The Feel

Zoals je waarschijnlijk al door hebt heb ik een tijdje een haat-liefde verhouding gehad met deze jurk. Op dit moment is het pure liefde. Ik denk dat het zo’n project is waar ik met veel twijfels aan begonnen ben, en als je mij in 2015 vraagt wat mijn favoriete project van 2014 was, wel, dan zal deze waarschijnlijk hoog in de lijst staan. Ik heb alleen nog een ietsie-pietsie beetje meer tijd nodig
// I don’t have to tell you that this is a dress that had to grow on me. At the moment I really love it. I’m pretty sure this will be one of those project that I’ll end up putting on my favorite project ever-list. I just need some time, a little. 

Anna dress, By hand London, curtain, gordijn, jurk, dress

Bloopers

Speciaal voor jullie
//Especially for you

Anna dress, By hand London, curtain, gordijn, jurk, dress, blooper

Anna dress, By hand London, curtain, gordijn, jurk, dress, blooper

-xxx-
Lelie

Enhanced by Zemanta

58 reacties

Geef een reactie