Fabrics, haberdashery and tools

Stashbusting January

stashbusting 3 out 1 in
Januari is voorbij. Tijd voor een stand van zaken. Hoeveel van mijn 120 stofjes zouden er al verorberd zijn?
//January is over. Are you curious about my stashbusting last month? Do I still own 120 fabrics? 

out

Laten we beginnen met de stoffen die buiten zijn gegaan. Ik heb van bijna alle stof een foto. Dat is al een presatie op zich!
//Let’s start with the fabrics that’s out. I took a picture of almost every fabric that left the house. That’s pretty good!
stashbusting 3 out 1 in
Deze stapel stof heb ik in z’n geheel gegeven aan een naaiproject met kansarmen. -16
//I donated this pile of fabric to a project about sewing with underpriviliged. -16
stashbusting 3 out 1 in
En van deze stofjes heb ik 2 super schattige jurken gemaakt. Eentje heb ik geblogd. Het blijft hier nog steeds een blog over “grote mensen kledij”. Ik ga hier dus niet overdrijven met baby/kindergerief. -3
Ik was helemaal vergeten om foto’s te trekken van de stoffen die meenam naar de blogmeet. 4 stofjes vonden daar een nieuwe eigenaar. Ik was super blij! Niet omdat ze een nieuwe eigenaar hadden, maar omdat ik 4 stofjes mocht kiezen van die heerlijk gevulde tafel! -4
Ik heb ook 2 grote zakken met restjes stof weggeven. In de zaken staken meerdere meters stof. Dat telt dan als -2.
// I made 2 super cute baby dresses out of these. I blogged one. The other one won’t make it onto my blog. I blog about “big people clothes”, but sometimes a cutie like this gets blogged too. -3
I forgot to take a picture from the fabric I took with me on the blogmeet. 4 pieces of fabric found a new owner. I was very pleased, especially because I got to chose 4 new fabrics. -4
I’ve also donated 2 big bags of scraps of fabric. Both of them contained several meters of fabric, so that’s -2.

In

stashbusting 3 out 1 in
Dit zijn die stofjes die ik meenam van de blogmeet. De bovenste was (en nu lekker van mij)  van Edje, de 2 middelste zijn van Hanne en de onderste is van Anneke.  Ik heb 1 keer de uitzonderingsregel gebruikt. Daar dient die regel voor eh. ‘m niet gebruiken is ook maar laim. +4
// These are the fabrics I took home from the blogmeet. The top one was (and now it’s mine-mine-mine) from Edje, the two middle ones came from Hanne, and the last one was from Anneke.  +4
Stashbusting 3 out 1 in
Deze stofjes heb ik gekocht. Aangezien 1 van mijn Sewalutions dingen voor anderen naaien is, dan heb ik ook wel stofjes daarvoor nodig. Ik had echt belachelijke weinig kinderstofjes. Met wat neefjes en nichtjes in de familie kan dat al eens handig zijn. En natuurlijk mag ik mijn nichtje haar fleecedekentje op bestelling niet vergeten “eentje met princessen op paarden” Ik heb hard gezocht en gevonden :). +6
// These are fabrics I bought. Since one of my Sewalutions is to sew more for others, I needed some fun fabrics for children. Since I have some nieces and nephews I really needed those. And off course I couldn’t forget my niece her made-to-measure fleece blankie “One with princesses who ride horses”. Try to find that! Well I did try and I did find. +6

Verdict

– 21 stofjes en + 6 stofjes volgens de gewone regels. Ik heb ook 1 uitzondering gebruikt. Op de swap geraakte ik 4 stofjes kwijt en ik nam er 4 terug mee. Ik mag zelf nog 1 extra stofje kopen! Maar dat hou ik even in beraad. Ik heb ook nog een stapeltje stoffen liggen dat ik ga verkopen. De eerste maand ging heel erg vlot! Al heb ik januari niet veel achter mijn naaimachine gezet. Ik heb veel opgeruimd. Ik ben ook nog eens in gang geschoten met het voorwassen van mijn stoffen. Een paar jaar leven zonder wasmachine terwijl je geen wasmachine hebt. Gelukkig ziet mijn kast er nu weer goed uit. Ik kan uit al deze stofjes kiezen zonder mij zorgen te moeten maken! Heelijk! Damn, moest ik dit IRL tegen iemand zeggen, mja, je kent het wel van die rare blikken enzo. Chanceke dat de  beste mensen een beetje raar zijn.
// At the end of the month I count -21 and + 6 following the regular rules. I used one of the exceptions. I got rid of 4 fabrics at the blogmeet and I took 4 back home. I can even buy an extra fabric! But I’ll use my Joker later. And I still have a pile of fabric I’ll be selling. For now stashbusting is treating me well! I didn’t sew much in January, I spended a ton a of time prewashing and ironing my fabrics. Living without a washer for a few year while fabric hoarding, that isn’t good for a sewist! But all the hard work pays off. Now I get to choose out of all the lovely fabrics without being scared that it will shrink! Believe me, after all those year, it’s the best feeling ever!!! Don’t tell this to people I know IRL, they’ll think I’m completely bonkers! But hey, all the best people are! 
stashbusting fabric 3 out 1 in
Hoe lukte de eerste maand bij jou? Ik ben benieuwd! Als je er een blogpost over hebt geschreven, laat zeker een link achter bij de reacties.
// How did the first month of stashbusting worked out for you? I’m very curious! If you wrote a blogpost about it, leave a link in the comments!

Vorige berichten // Previous posts

13 reacties

 • Anja Burger-Kock

  Wauw, dit gaat goed zeg! Ik ben zelf nu na een maand op 4 uit en 1 in, nummer 5 uit is bijna af en nummer 6 ligt geknipt klaar (een Datura, zóó niet van dit seizoen maar denk dat ik hem gewoon ga maken :D). Ik heb 1 stofje weggegeven en 1 van de stofjes uit bestond uit verschillende coupons…

 • Khadetjes

  Wow, goed gedaan! Ik ben nog maar een halve maand verder, bij mij stond de stand tot gisteren op 13 uit, geen in. Aangezien ik gisteren in Gent moest zijn, heb ik er wel een paar nieuwkes gekocht, maar allemaal voor projecten van de komende maand. Dus dat komt goed!
  Vanaf ik een maandje bezig ben, geef ik je een linkje door, maar voorlopig heb ik ook het gevoel van ‘dat gaat behoorlijk vlot” – hoewel ik niet veel genaaid heb in januari. Voor mij werkt het om stoffenwinkels (in ’t echt of online) gewoon te mijden 😉

 • Lisa

  6 out 6 in. (Ik doe mee met 2 out, 1 in)
  Niet zo goed, ik weet het. Maar ik had dan ook examens, kon dus niet veel naaien en durfde als ontspanning al eens een stoffenwinkel binnenlopen.
  Het opruimen van de stoffenkast is ook nog niet gebeurd, maar ik vermoed dat er daardoor nog wel een groot aantal stofjes zullen verdwijnen.

 • Karolien

  Oei, ben ik echt de enige waar het slecht gaat? 😉
  14 out, 27 in…Hmmmss….
  Ik raak niet zo gemakkelijk van mijn slechte gewoonte af als jullie blijkbaar allemaal wel doen. Gisteren in de naailes nog met pijn in het hart 2 stofjes afgewimpeld die iemand meegebracht had maar waar ze vanaf wou.
  Maaaaaaar…. ik ga dat allemaal goed maken! Ik ben aan een inhaalmanoeuvre bezig 🙂

 • Hanne

  Goed bezig, Lieke! Ik moet je teleurstellen: het prachtige stofje met rode bloemen heb je niet via mij gekregen, de twee middelste wel! Toch veel plezier ermee! Leuk om zo’n update te lezen!

   • Edje

    Bloemenstofje kwam van mij 😉 En ik heb nu zoooo’n spijt dat ik dat oranje retro stofje van jou niet meegenomen heb….damn. Lieve is ermee gaan lopen haha.
    Hey maar goed bezig zeg!! Ik begin er niet aan om al mijn stofjes te tellen. Mijn kast is nog steeds niet helemaal gesorteerd dus is wat moeilijk zo….heb heel weinig genaaid in januari dus er zijn er maar een paar out, maar geen enkele in dus das al iets. En ik ga er nog een stel weggeven ook aan het beginnende buurmeisje. Dus.

     • Lelie // A Bouquet of Buttons

      Leuk dat je buurmeisje er ook mee start, het succes van mijn eerste maand stashbusten ligt ook in het weggeven van stof. Vanaf nu gaat het iets moeilijker worden. En bij mij liggen ook niet al mijn stoffen zo geordend, dit is hoe ver ik nu geraakt ben 🙂 Als je nog een stuk van mijn andere oranje stof wil gebruiken (waar ik die tas eens van maakte), dan laat je het maar weten daar heb ik ook nog veel van liggen.
      En ik ben blij dat het mysterie rond het stofje voorbij is 🙂 Ik vind het altijd leuk als ik weet met wie z’n stof ik aan het werken ben 🙂

Geef een reactie