Sewing

Strawberry Baby

babyjurk, baby dress, strawberry, aardbeien, de droomfabriek, small dream factory
Ik ben direct met mijn Sewalutions voor 2014 aan de slag gegaan. Het resultaat is dit schattige babyjurkje.
// I didn’t hesitate to use my Sewalutions 2014. So I made a baby dress

Stof // Fabric

De schattige aardbeien stof komt van bij Stoffen Joëlle in Antwerpen in zeer lang geleden. Het is katoen Ik maakte in het verleden er een rok en nog een babyjurkje van. De voering is een licht katoentje van Moens Modestoffen in Antwerpen.
// I bought the cute strawberry fabric at Stoffen Joëlle  in Antwerp a long time ago. It is cotton I all ready made a skirt and a baby dress with it years ago. The lining is light cotton. I bought this at Moens Modestoffen in Antwerp.

Patroon // Pattern

Ik gebruikte het patroon voor het Hollands jurkje van de Droomfabriek. Ik maakte maat 86. Het is een heel gemakkelijk jurkje. 

// I used the Dutch Baby Dress pattern by Small Dream Factory. Used size 86 (24 months). It is a super easy dress. 

Aanpassingen // Adjustments

Op de werkbeschrijving gebruiken ze 2 stoffen in het voorpand. Ik heb er maar eentje gebruikt. Het stofje is al heel mooi op zichzelf.
Ik besloot ook knippers gebruiken in de plaats van een gewone knoop. Ik had de perfecte kleur thuis liggen, perfect dus. De drukknopen kocht ik een hele tijd terug via etsy.
// The original dress uses different fabrics in the front decorated with a trim. The fabric I used is so pretty in itself I decided to just one pattern. 
And I used snaps instead of regular buttons. I happened to own the perfect colour snaps, match made in heaven. I bought the snap through etsy.
Jammer genoeg heb ik maar 1 foto van deze jurk. Toen ‘m af was heb ik snel een foto genomen en toen moesten we vertrekken naar het verjaardagsfeestje van de jonge dame. Heel jammer, maar er zullen nog zo’n jurkjes van onder mijn naaimachine rollen. Dan neem ik zeker meer foto’s.
// I’m very sorry for the lack of pictures. I made the dress and had to rush out of the door to the birthday party of the little one. I snapped one picture very fast and then it was time to go.  Next time I’ll take some detail pics.

3 reacties

Geef een reactie