The Library

Colette Patterns Parfait dress pattern review by Plutomeisjes

colette patterns, review, parfait, dress, jurk

Op zoek naar een leuke jurk om 2014 in te gaan? Eline van Plutomeisje heeft de “Parfait” jurk voor jou.
// Looking for a pretty dress to start of 2014? Eline from Plutomeisje has got a “Parfait” suggestion.

Waarom koos je voor het Parfait jurkje van Colette Patterns?

Ik had al een paar geweldige versies van de Parfait online zien voorbijkomen. Vooral de versies van Gertie (van Gerties new blog for better sewing) spraken me enorm aan. Het is ook haar fout dat er al een jaartje een gingham stofje in mijn kast ligt te wachten om versie twee van de Parfait te worden, want haar roze gingham versie met schuin op draad gesneden stukken is echt super.

// Why did you chose the Parfait dress by Colette Patterns?

I saw a few pretty Parfait dresses pass by online. I especially like the ones from Gertie (from Gerties new blog for better sewing). By the way, it also because of her that I’ve been stocking up on a gingham fabric to turn into a second Parfait. Her pink gingham Parfait is super cool. 

parfait, colette patterns, jurk, plutomeisje

Was de uitleg duidelijk?

De uitleg was erg duidelijk. Bij de Colette patronen zit altijd een boekje met daarin duidelijke uitleg, vaak aangevuld met illustraties ter verduidelijking. Dat maakt dat het in elkaar zetten van het kleedje vlot ging, al moet ik toegeven dat ik eerst ook een paar patroondelen te veel en een paar andere te weinig had geknipt. Alles op voorhand goed eens doornemen kan dus al veel helpen!

//Are the instructions clear?

They are very clear. Colette patterns always include a booklet with clear instruction. There are also a lot of illustration, that helps a lot. Construction the dress was relatively easy. But I have to confess I got a few pieces to much and other to few. Give the booklet a good read through before you start to avoid this mistake.

fabric, stof

Welke stof heb je gebruikt?

Ik kocht het katoentje voor dit kleedje bij Au Plubas in Ledeberg voor €5/m. De kwaliteit valt alleszins niet tegen, want na twee jaar gaat dit kleedje nog altijd vlot door iedere wasbeurt!

//Which fabric did you use?

I bought cotton at Au Plubas in Ledeberg voor €5/m. The quality is pretty impressive for the price. After 2 year it still manages to survive the washer. 

parfait, colette patterns, zak, pocket

Zou het patroon aanraden?

Zeker! Ik ben erg tevreden van dit patroon en ik zou dringend ook eens mijn andere Colette patroontjes (Macaron en Beignet) moeten maken.
Dit kleedje is wellicht mijn meest gedragen zelfgemaakt kledingstuk. De stof voor die tweede versie al een hele tijd te wachten op verwerking. Ik laat me echter een beetje ontmoedigen door het idee dat ik het hele patroon weer eerst opnieuw ga moeten overnemen van het patroonblad  Dat was wel een ingewikkeld werkje aangezien de maten 0 tot 16 op één blad staan. Daardoor het niet altijd eenvoudig is om het juiste lijntje te volgen, maar dat is echt het enige minpuntje aan dit patroon.

//Would you recommend the pattern?

Yes! I’m very pleased with this dress. I should got out those other Colette Patterns (Macaron and Beignet).
This dress is probably my most worn home-made item of clothing. The fabric for my second one is waiting. The thing that’s keeping my back is the tracing of the pattern. With all those sizes on one paper it is hard to trace the right line. I can’t all be perfect.

Over Plutomeisje

Plutomeisje.be is een handmade en lifestyle blog. Plutomeisje is van alle creatieve markten thuis, en dat is te merken. Telkens verrast ze weer met iets anders, een mooie druppel rok, een boekje over Parijs, geweldige tekeningen,… Noem het op en Plutmeisje heeft het in petto!
Bedankt voor je review! Ga zeker op bezoek bij Plutomeisje voor veel leuke en creatieve posts.
Wil jij ook een review schrijven? Laat het maar horen via bouquetofbuttons@gmail.com

//About Plutomeisje

Plutomeisje.be is a blog about hand made stuff and lifestyle.Plutomeisje is creative in every way, and you can tell it from her blog. Everytime there is a new surprice, showing off a pretty skirt, sharing a DIY tourguide about Paris, amazing drawings,… name it and she’s got it! And the best thing is, she also blogs bilingual! And in the same ones as me!
Thank for the lovely review! Go and check out Plutomeisje for a ton of creative articles.
Would you like to write a review? Just send me an e-mail (bouquetofbuttons@gmail.com) and we’ll work it out.

Eén reactie

Geef een reactie