Life,  Sewing

Galaxy Belladone

Galaxy, Belladone, Deer & Doe, Dress, Jurk, Timeless Treasures

Ik heb een Galaxy jurk gemaakt! Ik vind ‘m echt super mooi! I wou deze aan doen voor “The Day of the Doctor”, maar ik was niet op tijd klaar.
// I made a Galaxy dress! It turned out so pretty! Actually I wanted to wear it for “The Day of the Doctor”, but I didn’t finish in time. 

Galaxy, Dress, Jurk, Belladone, Deer & Doe, Timeless Treasures

Stof // Fabric

Ik bestelde een mooi Tardis stofje via Spoonflower. Maar die stof is er nog steeds niet. Een paar dagen voor “de dag” moest ik haastig op zoek gaan naar vervanging. Ik had mijn oog laten vallen op een Galaxy stofje. Ik ben elke stoffenwinkel in Antwerpen afgefietst om eentje te zoeken. Nada-niks, hippe stofjes voor volwassenen, het is niet altijd gemakkelijk. Een beetje teleurgesteld bergde ik mijn plannen op. Maar op vrijdag kwam opeens het gewenste stofje toch boven water, en nog wel om mijn hoek! Bij Stoffen Joëlle hadden ze een nieuwe lading stoffen, met daartussen deze schoonheid! Het was echt balen om te horen dat de levering een uur later dan mij aangekomen was een paar dagen ervoor. Ach ja, deze mooierd is “Solar System” van Timeless Treasures.
// I ordered a pretty Tardis fabric form Spoonflower, but that one is still on it’s way. A few day before “the big day” I was searching for an alternative. A Galaxy dress it would be. So I popped by in every fabric store in Antwerp, and, no one could help me. I was very dumped that I wouldn’t have a special dress. But hey, there are worse things in the world. But at once the desired fabric arrived in one the fabric store arround my corner. Lucky for me one of my fellow sewist spotted it for me. At Stoffen Joëlle arrived a fresh batch of fabric, apparently a few hours after I left the shops days before. So with timing running out I went home and started sewing up my new dress with this pretty fabric “Solar System” from Timeless Treasures.

Galaxy, Belladone, Timeless Treasures, Deer & Doe, Dress, Jurk,

Patroon // Pattern

Ik gebruikte het Robe Belladone patroon van Deer & Doe. Het stond al lang op mijn lijstje. Deze stof vond ik echt perfect!
Het patroon lag al een tijd te wachten op een functie. Dat wil zeggen dat mijn patroon van de generatie is met enkel Franse uitleg. Ik kan wel een mondje Frans, maar naaitermen leerde we niet op school.
// I used the Robe Belladonne pattern by Deer & Doe. I was on my to-sew-list for a very long time. This fabric is perfect for it!
I bought my pattern very long time ago. So I only had French instructions. I do understand French, but I didn’t get sewing vocabulary in college. 

Galaxy, dress, jurk, Timeless Treasures

Aanpassingen // Adjustments

Ik ben geen fan van ritsen in de middenrug. Ik vind het leuk als mijn patroon door loopt, en met een rits daar midden in is probeer ik altijd te vermijden. Daarom heb ik de rist naar de zijnaad verplaats. Hierdoor werd het wel lastig om de punt mooi scherpt te krijgen op de middenrug. Ik heb hier even mee gesukkeld, maar het is toch goed gekomen.
Omdat ik 1m78 ben, een stukje groter dan waar het patroon voor getekend is, heb ik mijn naad van de tailleband aan 2 kanten en op mijn schouders gestikt op 1cm in de plaats van 1.5. Hierdoor zak alles een klein beetje en komt het toch perfect uit voor mij.
De jurk is een beetje te breed voor mij nu. Ik neem de volgende keer een maatje kleiner.
// I don’t like zippers in the center back so I put mine in the side seam. I love it when the pattern continues but with a zipper it’s hard to match it up perfectly. With this fabric it’s extremely hard. Since I didn’t have a center back zipper I needed to work very carefully to get a sharp “V”. It did take time and patience. Especially since it was the first time, but I’m very pleased with the result. 
I also used 1 cm seam allowence at the shoulders and waistband. I’m 1m78, so a bit bigger then the ideal hight for this pattern. By doing this tiny tweak everything falls in the right place.
The dress is a too wide for me now. The next time I’ll go down a size.

Galaxy, Belladone, Deer & Doe, Timeless Treasures, dress, jurk

Galaxy, dress, jurk

The Doctor

Zoals ik zei, ik wou deze jurk maken om aan te doen op “The Day of the Doctor” in kader van de “Doctor Who Sew Along“. De jurk was niet klaar, en er is nog een klein extra’tje dat ik nu nog niet verklap. Maar er is ondertussen afgesproken om ook met kerts een Doctor Who living party met groot scherm te doen. Dan zal ik deze jurk met extra’tje laten zien.
// Like I told you, the dress wasn’t ready for “The day of the Doctor”. I made this dress as a part of the “Doctor Who Sew Along“. But there will be a Doctor Who living party for the Christmas episode. I know what I’ll be wearing then. I’ve also made something to make a little bit more Doctor Who-ish and not just a galaxy dress. But you’ll have to wait until Christmas to find it out. 

Galaxy, dress, jurk, Deer & Doe, Belladone, Timeless Treasures

Galaxy, dress, jurk, Timeless Treasures, Belladone, Deer & Doe

-xxx-
Lelie

Enhanced by Zemanta

73 reacties

Geef een reactie