Sewing

Long polka dot Renfrew dress


Ik heb een kleine verslaving aan het Renfrew patroon van Sewaholic.
// I’m suffering from an addiction to the Renfrew pattern by Sewaholic.

renfrew, dres, jurk, sewaholic

Stof // Fabric

Deze stof komt van mijn stapel die ik mee bracht van het Stoffen Spektakel. Het is een tricot stof. Ik had deze eigenlijk gekocht om een t-shirt en een korte jurk van te maken. Opeens dacht ik, ik wil eigenlijk een lange jurk voor deze winter. Deze stof leek me perfect.
// This fabric is from the pile I bought at Stoffen Spektakel. It is a knit. I bought it to make into a short dress and a t-shirt. Eventually I fancied a long dress. This fabric is just perfect. 
renfrew, long dress, jurk, lange jurk, polka dot, sewaholic

Patroon // Pattern

Ik gebruikte weer het Renfrew patroon van Sewaholic als basis. Het blijft zo’n toppertje! Ik heb het al meerdere keren gebruikt. Hier kan je ze allemaal terug vinden.
// I used the Sewaholic Renfrew as the base. It is such a versatile pattern!  I seem to keep going back to it. Oh well, if it is a great pattern. I  use it over and over and over and over again. You can find all of my Renfrew dresses here.
renfrew, dress, jurk, maxi dress, sewaholic

Aanpassingen // Adjustments

Ook deze keer ‘plakte’ ik een rok eraan. Voor de verandering een lange rok.
Met het maken van de jurk was ik vergeten rekening te houden met de gewicht van de rok. Daardoor hing de tailleband eerst onder mijn gat. Alles lostornen en opnieuw beginnen. Toen hing ie perfect. de foto’s zijn van nadat ik ‘m gewassen heb en nu is ie weer gezakt. Ik ga wachten tot ik ‘m nog eens was om te beslissen of ik het nog eens los ga maken. Ik wil zien hoe laag of hoog ie dan gaat hangen. Hopelijk stabiliseert het. Dan maak ik het nog eens los. Hopelijk blijft het dan voor eens en altijd wel op de juiste plek hangen.

De mouwen zijn 3/4’de mouwen. Een lange jurk met lange mouwen vind ik niet zo mooi. Ik heb de manchetten van het patroon niet gebruikt. Een simpel zoompje vind ik voldoende.
// I added a skirt to this top, this time a maxi skirt. Even if I keep using the same pattern over and over I still want to do something different every time. 
I didn’t keep the weight of the skirt in mind. So, my waistband ended up, uhm, a lot lower then my waistline. The unpicking could commence. Afterwards it was perfect. But after a single wash it was hanging lower again. As you cleary can tell, these pictures are taking after washing the dress. I decided to wait until I’ve washed it again to see how the waistband is then. If it keeps getting lower and lower I don’t know what I’ll do. If it stabilizes I will unpick it again. Let’s hope for the second. Oh girl, hoping that I can unpick again. Strange post.
On this dress I added 3/4 sleeves. I didn’t use the cuff. I like the simplicity of a simple hem. 
renfrew, dress, jurk, sewaholic
-xxx-
Lelie

22 reacties

Geef een reactie