Sewing

Red strapless dress

During the summer I made this red strapless dress. I also made one in blue. I made a tiny-tiny adjustment in the bust area. My boobs looked a bit funky in this dress. It reminded me of Madonna. Ok to be honest, it wasn’t that bad. But it is better now. 
In de zomer maakte ik een rode bustier jurk. Rood de kleur van de liefde… maar ik had er ook eerder eentje in het blauw gemaakt. Ik heb de pasvorm aan de borst een klein beetje moeten aanpassen. De blauwe jurk had een lichte Madonna-neiging. Gelukkig is dat nu verholpen.

The dress is a mashup from an adjusted Burda 11/2011  leather bustier  and a flared skirt I drew myselves.This time I made a very thight zig-zag as “boning”. It works pretty good. I didn’t flash my boobs at any point,… yet. Since the dress is pretty sheer I wore a slipdress underneath.
Het bovenstuk van de jurk is een aangepaste versie van Burda 11/2011 leather bustier en een klokrok die ik zelf getekend heb. Deze keer heb ik ook geen baleinen gebruikt. Ik heb wel een heel strakke zigzag steek gedaan op de plak waar baleinen zouden zitten. Dit werkt ook erg goed voor mij. Ik heb mijn borsten nog niet per ongeluk met de wereld gedeeld. Om de billen ook maar niet de flashen had ik een onderjurkje aangedaan. Het stof is minder doorzichtig dan het lijkt, maar toch neem ik liever mijn voorzorgen.

Facts

Pattern: adjusted burda 01/2012 leather bustier , (only the bustier is available through burdastyle.com) and a flared skirt I drew myselves. 
Year: 2012  
Mods: I made the bustier front into a straight line, I elongated the bustier.  
Fabric: 2 meters Coton (1,5 m wide), 6 euro  Moens modestoffen  
Notions: invisible zipper; +/-8 euro Veritas, thread; gütermann 3,2 euro
Time to complete: +/- 5 hours without pattern drafting 
Make again? Yes, but I should adjust a little, it is a tiny-tiny bit too big now. Next fabric will be a patterned one.
First worn: during my best friends wedding. All day long, and it was a very long and fun day. 
Wear again? Yes! 
Total cost: 17,20 euro

Feiten
Patroon: een aangepaste 01/2012 leather bustier, (enkel het bovenstuk is te verkijgen via Burdastyle.com) en een zelfgetekende klokrok
Jaar: 2012
Aanpassingen: ik heb de “sweat heart” neklijn aangepast naar een rechte neklijn. Ik heb de bustier verlengd. 
Stof: 2 meter katoen (1,5 meter breed), 6 euro bij Moens modestoffen 
Fournituren: blinde rits; +/- 8 euro Veritas, garen: gütermann 3,2 euro
Werktijd: +/- 5 uur zonder de patronen te tekenen
Opnieuw maken? Ja, maar het is nog een klein beetje te groot. De volgende keer ga ik een stof met een patroontje op maken.
Eerst gedragen: tijdens mijn beste vriendin haar trouwdag. Heel de dag lang, en dat was een lange dag. Getuige zijn is een zware job 🙂
Opnieuw dragen? Jazeker!
Totaal prijs17,20 euro
-xxx-
Lelie

Enhanced by Zemanta

32 reacties

Geef een reactie